Головна » Файли » Літнє оздоровлення » Методичні рекомедації щодо організації роботи літніх пришкільних таборів

Пам’ятка для керівників дитячих закладів відпочинку та оздоровлення щодо організації харчування дітей
02.03.2015, 20:07

Пам’ятка

для керівників дитячих закладів відпочинку та оздоровлення

щодо організації  харчування дітей

1. Постачання продуктів харчування і продовольчої сировини повинно здійснюватися спеціалізованим автотранспортом з маркуванням "Продукти",  обладнаним стелажами, що можуть зніматися. Кожен автомобіль повинен мати санітарний паспорт. Водій  транспорту, а також особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особисту медичну книжку, бути забезпечені санітарним одягом - халатом, рукавицями (п.8.2.ДСанПіН 5.5.5.23-99 ).

2. Продукти харчування і продовольча сировина повинні прийматися лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість (п.8.2.ДСанПіН 5.5.5.23-99).

 

3. Для дотримання умов особистої гігієни на харчоблоках та перед обідніми залами повинні бути обладнані умивальники для миття рук з підведенням холодної та гарячої проточної води та улаштуванням змішувачів. Умивальники необхідно забезпечити милом, електро- , паперовими рушниками або індивідуальними серветками (п.8.2 СанПіН 42-123-5777-91).

Вживання їжі слід проводити в один і той же час відповідно до спеціально складеного графіку. Перед вживанням їжі діти обов’язково миють руки з милом і сушать їх рушниками (паперові, електро) (п.11.1  ДСанПіН 5.5.5.23-99).

4. Харчоблок оздоровчого закладу повинен включати: кухню (цех для варіння), окремі приміщення для зберігання продуктів (овочі, фрукти, сипучі продукти, хліб), приміщення для первинної обробки овочів, овочевий, м`ясо-рибний цехи, мийні для миття кухонного, столового посуду тощо (п.8.1  ДСанПіН 5.5.5.23-99).

5. Під час приготування страв необхідно суворо дотримуватися поточності виробничого процесу. Обробку сирих і готових продуктів необхідно проводити на столах з відповідним маркуванням у виробничих цехах (овочевий, м’ясний, рибний або м’ясо-рибний тощо) (п. 8.1. ДСанПіН 5.5.5.23-99 , пп..8.1, 9.5. СанПіН 42-123-5777-91 ).

 

Категорія: Методичні рекомедації щодо організації роботи літніх пришкільних таборів | Додав: ОксанаГуліда | Теги: харчування в таборах
Переглядів: 30 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar